Aleșii orădenilor și-au dat votul, joi, pentru detaliile proiectului de amenajare a unei grădini termale pe amplasamentul actualului ștrand din Ioșia.

Ideea a fost prezentată public încă din 2020, în pragul alegerilor locale, când Florin Birta, pe atunci viceprimar, estima că lucrările vor începe în 2021, ceea ce nu s-a întâmplat.

Intenția Primăriei este să transforme 32.405 mp din învechitul ștrand Ioșia în grădină termală, cu bazine interioare și exterioare, zonă de SPA și o sală fitness. Pe lângă vestiare, spații de alimentație publică, plajă și zone verzi, proiectul mai prevede construirea unei platforme în consolă peste Crișul Repede.

Conform proiectului aprobat de Consiliul Local Oradea, investiția va costa 165 de milioane de lei, inclusiv TVA, adică aproximativ 33 de milioane de euro, iar durata de execuție va fi de 24 de luni.

Primarul Florin Birta a explicat, într-o conferință de presă ținută înaintea ședinței de CL, că își dorește să atragă finanțare pentru proiect prin axa de turism a Programului Operațional Regional 2021-2027, unde însă fondurile nerambursabile alocate sunt de cel mult 40% din valoarea totală. „Diferența va trebui suportată de beneficiar. Este exact aceeași procedură ca la aquapark, având în vedere că este o investiție aducătoare de venit ulterior”, a declarat Birta.

Tocmai pentru a-și asigura un punctaj cât mai mare în competiția din POR, Primăria a votat indicatorii tehnico-economici, ceea ce asigură un grad de maturitate proiectului, implicit șanse mai mare la finanțare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!