Şeful DGASPC Bihor, Călin Puia, e tratat cu refuz de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, care i-a oprit planul de a da în judecată câteva subalterne pentru a le imputa un prejudiciu imaginar.

Aşa cum am mai scris, un control al Camerei de Conturi Bihor încheiat în luna mai a constatat că instituţia a plătit unor ONG-uri care administrează centre de îngrijire a adulţilor cu dizabilităţi aceste servicii, deşi unele fundaţii nu ar fi fost licenţiate.

Ca atare, Puia a ordonat în prima fază înfiinţarea unei comisii care să evalueze paguba, inexistentă, însă, căci nu angajaţii DGASPC verifică licenţele, ci Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, iar serviciile chiar au fost prestate.

Totuşi, Puia nu s-a dat bătut şi a cerut aprobarea CJ Bihor de a angaja un avocat care să intenteze un proces subalternelor.

Numai că solicitarea i-a fost refuzată de Bolojan atât la şedinţa din luna iulie a CJ Bihor, cât şi la cea de joia trecută, când nu a fost pusă pe ordinea de zi.

Puia nu are decât să aştepte alegerea altui şef al CJ Bihor pentru a le duce la Tribunal pe angajatele DGASPC.

Asta, dacă va rezista în funcţie...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!