O nouă imagine cu premierul Ludovic Orban fumând în timpul unei ședințe de Guvern în Palatul Victoria a devenit virală pe internet.

Fotografia cu premierul având masca chirurgicală pentru protecție trasă sub bărbie și cu țigara în mână în timpul unor discuții cu colegii a fost publicată pe Facebook duminică, chiar de ziua mondială anti-fumat.

Premierul și țigara

Imaginea a fost publicată de Cristian Vasilcoiu, consilierul Liei Olguța Vasilescu, cu comentariul: „Din categoria învățămintele premierului Orban către popor, azi lecția Reguli de igienă: se fumează și în sala de ședințe de Guvern!”

Fotografia a fost publicată la doar două zile după un scandal similar declanșat în spațiul virtual de o fotografie în care Ludovic Orban și mai mulți miniștri pot fi văzuți fumând și consumând alcool în biroul premierului.

Poza a fost făcută pe 25 mai, în timpul unui chef de ziua premierului, ținut în cabinetul său, în plină stare de alertă. Participanții au încălcat atât obligațiile de a purta mască în spații închise, impuse românilor, cât și interdicția de a fuma în instituții publice.

Ludovic Orban s-a prezentat sâmbătă la Poliție unde s-a autodenunțat și a plătit două amenzi în cuantum de 3.000 de lei pentru cele două contravenții.

Ulterior, Direcția Generală a Poliției Municipiului București a anunțat printr-un comunicat de presă că pe baza fotografiei a amendat încă patru membri ai cabinetului Orban.

Cel mai aspru a fost sancționat mInistrul de Externe, Bogdan Aurescu, amendat cu 30.000 lei că a fumat și nu a purtat mască. Miniștrii Economiei și Transporturilor, Virgil Popescu și Lucian Bode, vor avea de plătit fiecare câte 2.500 lei pentru că nu au purtat mască .

Cel mai „ușor” a scăpat vicepremierul Raluca Turcan, amendat cu 1.000 lei pentru că a purtat masca necorespunzător, sub bărbie.

Rămâne de văzut dacă de data aceasta se va lăsa cu sancțiuni...