În premieră, Instituţia Prefectului Bihor a făcut publică, marţi, lista defalcată pe fiecare unitate administrativ teritorială a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19, atât cele înregistrate de la debutul pandemiei, cât şi cazurile active. 

Prefectul a anunţat că va publica această listă într-o intervenţie făcută live pe pagina de Facebook, precizând că doreşte să ia toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea şi mai mare a cazurilor de Covid-19 în judeţul Bihor.

Dintre toate unităţile administrativ teritoriale din judeţul Bihor, trei comune erau marţi marcate cu "alertă" din cauza numărului mare de cazuri raportat la cel al populaţiei.

Este vorba despre Budureasa cu 10 cazuri în total, din care tot atâtea active, Tărcaia, cu 8 cazuri în total, din care tot atâtea active, respectiv Uileacu de Beiuş cu 13 cazuri în total, din care 7 active.

Totuşi, deocamdată nu se impune carantina pentru acele comune. "Pentru ca o comunitate să fie declarată focar şi să fie în carantină este nevoie să se îndeplinească câteva condiţii. Una dintre condiţii este să fie o incidenţă de 3 cazuri la mia de locuitori, dar cazuri care să nu fie din aceeaşi sursă, ci din surse diferite. Deocamdată, epidemiologii au considerat că nu e nevoie să izolăm localităţi, comunităţi în Bihor", a explicat pentru BIHOREANUL prefectul Dumitru Ţiplea. 

Potrivit documentului care conţine date actualizate pe 4 august, cele mai multe cazuri de Covid-19 se înregistrează în Oradea: 337 de la debutul pandemiei, din care active 141. Totuşi, raportat la populaţie, în acest context, municipiul este încă în afara pericolului carantinei.

Multe cazuri de Covid-19 s-au înregistrat în Bihor în comuna Batăr, unde au fost identificate începând din martie 161 de cazuri, dar nici unul nu mai este activ. La fel, în Ciumeghiu au fost 33 de cazuri, iar la Tinca 44 de cazuri, însă nici unul nu mai este activ.

În schimb, potrivit informării oficiale, marţi la Beiuş erau confirmate 39 de cazuri Covid-19, dintre care nu mai puţin de 27 de cazuri active.

De la debutul pandemiei, în judeţul Bihor s-au înregistrat 1075 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 350 sunt active. Cele mai multe, 659, au fost în mediul rural.

Descarcă din galeria de documente lista completă cu UAT-urile din Bihor şi cazurile Covid-19!