O femeie în vârstă de 35 ani din localitatea bihoreană Ineu, care, vara trecută, şi-a ucis tatăl, a fost condamnată la 8 ani de detenţie. 

Hotărârea pronunţată miercuri de Tribunalul Bihor mai stipulează că, după ispăşirea pedepsei, femeia, Csordas Edit, are interdicţie de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme timp de 5 ani.

De asemenea, instanţa a dispus ca femeii să-i fie prelevate probe biologice pentru ca "profilul genetic al inculpatei să fie introdus şi stocat în sistemul național de date genetice judiciare". 

Sentinţa, care nu este încă definitivă, priveşte o crimă căruia i-a căzut victimă un bărbat de 60 ani din comuna bihoreană Ineu.

Victima, descrisă de localnici ca fiind un om „de treabă” și harnic, locuia, împreună cu soţia şi cu fiica, ce avea să-i curme viaţa, şi cu cei trei copii ai ei.

Pe 10 august 2023, în jurul prânzului, femeia, care are dizabilităţi, dar şi probleme cu alcoolul, s-a certat cu părinţii şi, în timpul disputei, l-a înjunghiat cu un cuţit. Un echipaj SMURD chemat acolo nu a reușit să îl salveze pe bărbat, constatând decesul.

Medicii legişti au stabilit că victima a fost înjunghiată cu un cuţit având o lamă lungă de 14 cm și o lățime de 2,5 cm, de două ori, în zona toracelui (hemitorace stâng), iar una dintre lovituri i-a secţionat acestuia aorta descendentă, provocându-i o hemoragie internă și, rapid, decesul. 

"Pe fondul unui conflict spontan cu părinții, inculpata l-a agresat pe tatăl ei, aplicându-i mai multe lovituri cu un cuțit. Leziunile au condus la decesul victimei după o scurtă perioadă de timp", au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, imediat după crimă.

Csordas Edit a fost arestată preventiv şi a fost trimisă în judecată, din spatele gratiilor, pentru infracțiunea de violență în familie, sub forma omorului, faptă pentru care legea prevede o sancțiune între 10 şi 25 ani. Asta, pentru că infracţiunile care aduc atingere integrităţii corporale sau sănătăţii sunt sancţionate mai aspru atunci când victima este un membru de familie al autorului, maximumul special al pedepsei prevăzute de lege fiind majorat cu o pătrime.

Până la ora publicării acestei știri sentința nu a fost făcută publică, astfel că nu este clar care este explicația pentru care judecătorii au dictat o pedeapsă sub limita legală, de doar 8 ani de închisoare.

Cert este că această crimă a șocat comunitatea locală. Bărbatul mai avea încă doi copii. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!