Tragedie într-o familie din Alba, după ce o tânără în vârstă de 33 de ani, însărcinată în 6 luni, a murit din cauza unor complicaţii provocate de infecţia cu Covid-19.

Potrivit Alba24.ro, femeia domiciliată în comuna Cetatea de Baltă a murit vineri, în izolatorul Secţiei de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.

"La noi a ajuns o pacientă în vârstă de 33 de ani, cu 25 de săptămâni de sarcină, într-o stare extrem de gravă printr-un transfer de la spitalul din Târgu Mureş. A fost internată cu diagnosticul de o pneumonie bilaterală, determinată de infecţia cu coronavirus, cu insuficienţă hepatică, cu insuficienţă respiratorie. A fost intubată şi ventilată. S-au folosit ghidurile şi protocoalele de tratament specifice stării de Covid, însă cu toate eforturile noastre, evoluţia a fost nefavorabilă şi pacienta a decedat. Pacienta face parte dintr-un grup de patru persoane, care au venit din Spania, fiind un focar de coronavirus. În urmă cu aproximativ o săptămână şi mama dânsei a decedat, tot după ce a fost infectată cu coronavirus", a declarat sâmbătă medicul Silviu Tuzeş, şeful Secţiei ATI de la Spitalul din Alba Iulia.

Tânăra nu avea alte afecţiuni cunoscute. Unchiul fetei a povestit, pentru jurnaliştii de la Alba24.ro, că tânăra însărcinată nu avea simptome grave, când s-a internat în spital. "Tuşea şi o durea puţin gâtul. Mama ei, sora mea, era puţin răcită. Sora mea a cerut să fie internată la spital în Târnăveni şi fata a zis vin şi eu cu tine. Fata asta care a murit acum a internat-o, pe sora mea a dus-o la Mureş şi de acolo a trimis la Sibiu şi cei de la Sibiu ne-au dat telefon că a murit. Au fost plecaţi în Spania înainte cu o lună de zile. Nu am avut niciun simptom, nimic. Tuşea, atât. Nepoata mea era însărcinată în luna a şaptea. Când s-a dus la spital, i-a pus masca şi vorbeam pe Facebook cu ea, în scris. Înainte cu două zile a zis că i-a ieşit două teste negative aici, iar ieri seară deja a zis că e rău cu ea. Testele negative i-a ieşit înainte cu 4-5 zile", a declarat bărbatul.

Până sâmbătă, în judeţul Alba au fost confirmate 806 cazuri de infectare cu Covid-19, din care 12 depistate în ultimele 24 de ore.