S-a emis o nouă avertizare de tip Ro-Alert în Oradea și în alte localități din județul Bihor, aflate sub cod portocaliu de furtună, însoțită de vânt în rafale. 

„Avertizare meteo-averse torențiale care vor cumula local 35-40 |/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70-90 km/h, vijelie, grindină, azi până la ora 18:30. Luați măsuri de autoprotecție!”, este mesajul de tip Ro-Alert pe care l-au primit bihorenii pe telefoane.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, Oradea, Sânmartin, Tileagd, Dobrești, Oșorhei, Brusturi, Nojorid, Ceica, Sălard, Holod, Biharia, Sântandrei, Ineu, Sârbi, Hidișelu de Sus, Borș, Țețchea, Girișu de Criș, Roșiori, Lăzăreni, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Răbăgani, Husasău de Tinca, Cetariu, Sănnicolau Romăn, Toboliu, Tămășeu, Săcădat, Sâmbăta, Paleu, Gepiu se află sub cod portocaliu de vreme rea miercuri între orele 17.30 și 18.30. 

„Se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h, vijelie, grindină”, anunță meteorologii pe site-ul ANM la categoria Avertizări Nowcasting.

Peste anumite zone ale județului a trecut deja o furtună, care a inundat temporar câteva străzi din Oradea, unde, de asemenea, un copac a căzut peste o mașină.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!