22 de bihoreni au fost diagnosticați cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, astfel că numărul total al infectaților a depășit 600 de persoane în Bihor!

Duminică dimineață, numărul cazurilor active a urcat la 129, cea mai mare creștere din ultima perioadă, după cum arată sursele BIHOREANULUI.

Testări în parcurile industriale

Din informațiile ziarului, numărul infectaților a crescut atât de mult ca urmare a testărilor în masă făcute în parcurile industriale ale Oradiei. 

După cum se știe, firma Plexus și-a suspendat activitatea de joi până marți după ce, în urma testărilor cerute de conducerea companiei, patru persoane s-au dovedit infectate.

Până la reluarea activității, toți angajații vor fi testați și toate spațiile de producție vor fi dezinfectate.

Cumulat, până duminică dimineață la ora 8:30, numărul persoanelor infectate a urcat la 609, iar cel al persoanelor vindecate la 458.

Patru pacienți s-au însănătoșit și au fost externați, fapt pentru care numărul persoanelor internate în spital a scăzut la 155. Pe de altă parte, numărul persoanelor carantinate a rămas la 12.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în ultimele 24 de ore a intervenit decesul unui bărbat infectat în vârstă de 51 de ani, iar numărul victimelor a urcat la 22.

„S-au vindecat 78,51% din persoanele diagnosticate”

Un comunicat oficial al DSP Bihor a confirmat duminică dimineață statisticile BIHOREANULUI.

„Conform cifrelor oficiale, s-au vindecat 78,15% din persoanele diagnosticate COVID-19 în județul Bihor”, se mai menționează în comunicatul semnat de prefectul Dumitru Țiplea.

Potrivit informării, în ultimele 24 de ore polițiștii bihoreni au verificat 1.727 de persoane aflate în izolare și au transportat la domiciliu două persoane în vederea izolării. În aceste misiuni au fost implicați 283 de polițiști și polițiști locali.

La fel, jandarmii bihoreni au format 24 de patrule mixte pentru  asigurarea ordinii în vama Borș iar echipajele ISU „Crișana” Bihor asigurat corturile unde sunt preluate persoanele care intră în țară în vederea transportării spre localitățile de domiciliu.

„Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială impuse de starea de alertă. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei”, se mai menționează în comunicat.