La începutul acestei luni au demarat lucrările pentru amenajarea unei noi piste de tip pump track în Oradea, mai precis în parcul Salca II.

„Lucrările au demarat cu îndepărtarea stratului vegetal, în prezent lucrându-se la terasamente, respectiv la aşternerea straturilor de piatră spartă. Acestea sunt compactate, realizându-se astfel denivelările specifice unei piste de pumptrack", a transmis marţi biroul de presă al Primăriei Oradea.

Potrivit comunicatului, pista, cu o lungime de 305 metri şi o suprafaţă totală de 1.194 metri, este amenajată de firma Drumuri Bihor pentru suma de 800.000 lei.

„Termenul de execuţie al lucrării este de trei luni. Intenţia noastră este ca pista de pump track să fie finalizată anul acesta, chiar dacă recepţia acesteia s-ar putea face abia la începutul anului viitor", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Prima pistă de tip pump track din Oradea a fost inaugurată în urmă cu doi ani pe un amplasament de lângă magazinul Jumbo, cu finanţarea unei firme private. Anul acesta, municipalitatea a dat în folosinţă o pistă similară amenajată pe strada Sovata, pe malul Crişului Repede.

„Investiţiile pentru amenajarea acestor amplasamente cu caracter educativ şi sportiv au fost propuse în vederea valorificării unor spaţii neutilizate până în acest moment, care prin amenajare şi funcţionalizare, pot canaliza dezvoltarea arealelor mai ample în care se află, aceste piste având impact mai ales în rândul tinerilor", se mai arată în informarea Primăriei Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!