Un bărbat în vârstă de 43 ani din comuna Sâniob a fost reţinut de poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Bihor, în cazul câinelui rottweiller spânzurat în pădurea din Sâniob. Este vorba despre fostul proprietar al patrupedului, care este acuzat de mărturie mincinoasă în formă continuată.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost reţinut miercuri şi este bănuit că, audiat fiind în două rânduri ca martor în timpul cercetărilor, i-ar fi minţit pe poliţişti, pretinzând că nu ştie nimic despre împrejurările în care a fost ucis căţelul ori persoana care ar fi comis fapta. 

„Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului Protecția Animalelor Bihor a reieșit că bărbatul de 43 de ani ar fi cel care, înainte cu aproximativ 3 săptămâni de comiterea faptei, i-ar fi dat câinele respectiv consăteanului său de 38 de ani, cercetat deja de polițiști în aceeași cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept", se arată în informare.

Reţinerea bihoreanului de 43 ani din Sâniob este a doua făcută de poliţiştii Biroului Protecția Animalelor Bihor în cazul patrupedului găsit spânzurat într-o zonă împădurită din Sâniob. Marţi, oamenii legii l-au trimis după gratii pentru 24 de ore pe autorul faptei, un bărbat în vârstă de 38 ani din Sâniob, care a pretextat în faţa anchetatorilor că patrupedul ucis ar fi încercat să muşte o persoană.

Cazul, după cum a relatat, atunci, BIHOREANUL, a intrat în atenţia Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor în luna mai, în acest an, după ce câinele a fost găsit, când a şi fost deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. Cercetările, pornite sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au ajuns în atenţia publică abia pe 1 august, când poliţiştii au făcut apel către cetăţenii care ar putea avea informații folositoare, să sune ori să trimită mesaje pe adresa de e-mail a Poliţiei Bihor. 

Potrivit prevederilor legale, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale şi zoofilia sunt pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!