Acum câteva săptămâni spuneam că demolarea unor case în Piaţa Libertăţii pentru a face o străpungere rutieră este o mare greşeală. Acum, că am aflat mai multe amănunte, trebuie să-mi fac mea culpa: având în vedere că toată afacerea asta costă 8,4 milioane lei, susţin nu doar că e o mare tâmpenie, ci şi una scandalos de scumpă!

Mi se pare aberant să transformi strada Andrei Şaguna în pietonală pentru ca la 100 de metri distanţă să demolezi nişte case şi să faci un drum care să aibă aceeaşi funcţiune. Păi, cu banii ăia, Bolojan făcea un pod peste Criş, nu o uliţă care sluţeşte parcul!

Argumentele primarului Birta sunt subţiri şi nu se susţin. Spune că vrea să facă pietonală din strada Şaguna şi să pună şi o pistă de biciclete. Hai să analizăm ce implicaţii are asta. Cum vor mai veni dubele mari cu deţinuţi şi logistică la Penitenciar dacă strada e pietonală? Cum mai poţi ajunge de pe George Enescu la Primărie, via Iosif Vulcan, dacă strada e pietonală? Cum mai ajungi la intrarea în viitoarea parcare supraetajată dintre străzile Iosif Vulcan şi Aurel Lazăr?

Iar povestea că Parcul Traian va intra în reabilitare nu are nicio legătură cu noile artere croite fără cap. Ceea ce mă surprinde este că nu s-a găsit niciun consilier liberal care să-i arate primarului greşeala făcută. Sau poate toţi or fi fost selectaţi după metoda prin care la cârma Bibliotecii Judeţene a ajuns o profesoară din Auşeu?

Eu speram ca onor Consiliul să fie un sfat al înţelepţilor, dar m-am înşelat. Poate că unii aleşi sunt oameni de ispravă, dar nu pot pricepe cum de acceptă să joace rolul de idioţi utili şi să voteze tot ce li se vâră sub nas.

Florin Birta ar trebui să renunţe la această idee proastă, care-l va bântui tot mandatul. Valoarea unui om se vede nu atunci când merge cu capul în zid numai pentru a-şi arăta consecvenţa, ci atunci când face un pas înapoi, conştientizând că a făcut o greşeală.