ONG-rile orădene sunt invitate de municipalitate să depună cereri de finanţare până la sfârşitul lunii mai.

"Ca urmare a reluării, din acest an, în baza unui nou regulament, a finanţării ONG-urilor, Primăria Oradea invită persoanele fizice şi juridice fără scop patrimonial să depună propuneri de proiecte, în scopul atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă", a transmis vineri Primăria.

Potrivit comunicatului, documentaţia de solicitare a finanţării se va transmite pe adresa de email a municipalităţii primarie@oradea.ro până pe 31 mai la ora 12.

După cum BIHOREANUL a mai scris, suma alocată anul acesta de către Consiliul Local pentru finanţarea ONG-urilor este de 300.000 lei din care 100.000 lei sunt alocările pentru tineret.

Conform regulamentului, propunerile vor fi punctate astfel: relevanţa proiectului (punctaj maxim – 30 p), consistenţa tehnică (punctaj maxim – 10 p), capacitatea managerială (punctaj maxim – 10 p), soliditatea financiară (punctaj maxim – 30 p), rezultate aşteptate (punctaj maxim – 15 p). Punctajul minim pe care trebuie să îl obţină un proiect este de 60 puncte.

Reprezentanţii ONG-urilor pot obţine mai multe informaţii din secţiunea "finanţări nerambursabile" de pe portalul municipalităţii.

Ultimul an în care Primăria a acordat finanţări pentru proiectele ONG-urilor a fost 2016.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!