La debut de toamnă, orădenii au intrat într-o atmosferă romantică, vineri seara, în Piața Ferdinand, care a găzduit un concert aparte, cu melodii italienești faimoase și pătrunzătoare.

„Innamorato di te” a fost denumirea aleasă pentru concertul susținut de orchestra Filarmonicii locale, alături de baritonul orădean Florin Estefan, tenorul Eusebiu Huțan, pianistul Ovidiu Lup, Giancarlo Palena, la bandoneon, sub bagheta lui Vladimir Lungu. 

Concertul a fost inedit și prin faptul că s-a ținut în Piața Ferdinand, scena fiind montată chiar în fața clădirii Teatrului, pe a cărei fațadă au fost proiectate diferite imagini menite să completeze atmosfera romantică a evenimentului. Pentru ca orădenii să se poată bucura din plin de acesta, luminile stradale au fost oprite, iar circulația mașinilor interzisă vreme de câteva ore. 

Mii de orădeni și turiști s-au adunat în Piața Ferdinand și au savurat melodiile italienești interpretate live de muzicienii serii. Mai ales prin repertoriu, completat de elementele de scenografie, concertul a reușit să-i ducă cu gândul pe unii dintre spectatori la atmosfera de pe rivierele italiene.

Cei doi soliști, Florin Estefan și Eusebiu Huțan, alături de ceilalți muzicieni de pe scenă, au interpretat piese ca „L'appuntamento”, „Love in Portofino”, „Vivo per lei”, „Caruso”, „Your love” – moment în care baritonul, care și-a asumat și rolul de MC al evenimentului, i-a îndemnat pe toți cei din public să-și aprindă luminițele telefoanelor, creând astfel o priveliște specială în Piața Ferdinand – „Caruso” și „Il mondo”. Melodia din urmă, făcută celebră de Jimmy Fontana, despre lumea care „nu s-a oprit nici măcar pentru un moment”, a fost cântată din nou la bis. 

Evenimentul s-a bucurat de aprecieri și a reușit să aducă nu doar muzică, ci și farmecul italienesc în centrul Oradiei.

„Innamorato di te” a fost ultimul concert din cadrul programului estival Initio, al Filarmonicii de Stat Oradea, iar accesul publicului a fost liber. 

Mini-stagiunea estivală a fost organizată și în acest an cu scopul de a-i familiariza pe orădeni cu activitatea Filarmonicii și a-i chema, apoi, în sala de concerte, dat fiind că pe 21 septembrie debutează noua stagiune. „Mi-aș dori să vă văd și în sala de concerte de câte ori vin acasă”, le-a spus, de altfel, orădeanul Florin Estefan, directorul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, celor din public. 

În acest an, Initio a mai cuprins un concert cu muzică de filme, unul de pop-simfonic și unul cu tangouri argentiniene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!