Consiliul Local Oradea a aprobat joi la propunerea primarului Florin Birta cofinanțarea cu 100.000 euro a unui proiect privind amenajarea unui parc cu teatru de vară și arteziană în comuna înfrățită Băcioi, suburbiei a capitalei Chișinău din Republica Moldova.

Un parc pentru Băcioi

Potrivit primarului Florin Birta, Consiliul Județean Bihor va cofinanța investiția, la rândul său, cu 100.000 euro dintr-un total de 800.000 euro la cât este estimată lucrarea.

„Am avut o discuție de principiu cu președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, iar în proxima ședință a Consiliului Județean, după parcurgerea etapelor prevăzute pentru încheierea acordului de colaborare și a acordului de finanțare, se vor aproba și acolo fondurile necesare”, a declarat primarul Florin Birta, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

100.000 de euro şi de la CJ

Potrivit edilului, investiția, estimată la circa 800.000 euro, va fi finanțată în proporție de 50% din bugetul comunei Băcioi și 25% din bugetul Guvernului Republicii Moldova, diferența de 25% urmând să fie acoperită prin alocări ale municipiului Oradea și Consiliului Județean Bihor.

Fostul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, acum președinte al Consiliului Județean Bihor, a vizitat comuna Băcioi în februarie 2020 pentru a cunoaște problemele cu care se confruntă. O lună mai târziu, Consiliul Local Oradea a aprobat înfrățirea municipiului cu comuna cu 12.000 de locuitori, suburbie a capitalei Chișinău din Republica Moldova.

(foto: bacioi.md)