Medicul orădean Aurel Mohan, fost consilier local PSD, a demisionat din poziția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, la mai puțin de un an după ce preluase această funcție, în aprilie 2022.

„Îmi doresc să-mi pot folosi cunoştinţele pentru a face mai mult bine în domeniul sănătăţii. Domeniul în care voi activa depinde de discuţia cu domnul ministru. Eu mai am o diplomă în Inginerie economică şi mă adaptez la orice solicitări”, declara la acel moment dr. Aurel Mohan, specialist în Neurochirugie și angajat al Spitalului Județean din Oradea.

Întrebat de BIHOREANUL despre motivele demisiei, Mohan a afirmat că acestea sunt „de natură personală și profesională”. Concret, „vreau să reiau cât mai repede practicarea meseriei de medic”, a adăugat acesta, fără să dorească să intre în alte detalii.

Mohan a fost propus ca secretar de stat în Ministerul Sănătății, condus de un alt membru PSD, Alexandru Rafila, de către Ioan Mang, pe atunci președinte al PSD Bihor, înlocuit cu o săptămână în urmă de la conducerea organizației județene cu Radu Moldovan, președintele PSD și al Consiliului Județean Bistrița Năsăud, printr-o decizie a Consiliului Național al partidului.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Mohan a fost între cei vizați să preia, ca interimar, șefia PSD Bihor, însă ar fi refuzat această ofertă făcută de conducerea centrală a formațiunii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!