Orădeanul prins în flagrant luna trecută de poliţiştii DGA Bihor în timp ce dădea 1.000 euro şpagă şefului Biroului Rutier Salonta, ca să scape de dosarul penal, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu anchetatorii săi, care au propus să fie condamnat la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al DGA, procurorii au dispus ca executarea pedepsei să fie suspendată pe o perioadă de supraveghere de 3 ani. Dosarul va fi înaintat Tribunalului Bihor, pentru avizarea acordului. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, orădeanul în vârstă de 45 ani a intrat în atenţia poliţiştilor Serviciului Judeţean Bihor al Direcţiei Generale Anticorupţie ca urmare a unui denunţ făcut de şeful Biroului Rutier Salonta, Andrei Marcel Mocanu. Ofiţerul susţinea că bărbatul i-a oferit 1.000 euro ca să-l scape de dosarul penal pe care i l-a întocmit în ziua respectivă după ce l-a oprit în trafic, în comuna Batăr, şi a descoperit că se află la volanul maşinii fără a deţine permis de conducere. 

În aceeaşi zi, poliţiştii anticorupţie au înaintat sesizarea procurorilor de la Parchetul Bihor, împreună cu care, pe 2 iunie, s-a realizat acțiunea de prindere în flagrant a orădeanului. Bărbatul a fost ridicat după ce i-a dat ofiţerului salontan cei 1.000 euro şi plasat ulterior sub control judiciar pentru 60 de zile.