Orădenii pot vota, începând de luni dimineaţă, unul dintre cele şase proiecte finaliste ale concursului privind amenajarea spaţiului de deasupra parcării subterane din strada Independenţei.

Secţiunea pentru exprimarea opţiunii a fost activată luni dimineaţă pe prima pagină a site-ului Primăriei la rubrica "Piaţa Independenţei – sondaj online", care conţine şi o galerie foto cu cele şase proiecte finaliste, alese în iulie de un juriu internaţional.

"Votul se desfăşoară pe site-ul www.oradea.ro şi este un vot sigur, adică se poate vota doar pe bază de CNP, număr de telefon sau adresă de e-mail. Vor putea vota doar persoanele care au domiciliul în municipiul Oradea", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

După cum anunţa şi primarul Florin Birta vinerea trecută, proiectul privind mobilarea Pieţei Independenţei va fi ales ţinându-se cont de opinia orădenilor.

Decizia a fost luată după ce lucrarea câştigătoare, reprezentând o matrice modulară formată din stâlpi pe care se pot agăţa diferite materiale şi agregate, a stârnit nemulţumirea populaţiei care a comparat-o cu o pădure de ţepi.