Organizatorii concertului „La Familia”, care a avut loc sâmbătă la Casa de Cultură a Tineretului din Oradea, au fost amendați de Poliția Locală Oradea cu 15.000 lei pentru afișaj ilegal.

Firma Rebel Music din Brănești (județul Ilfov), organizatoare a evenimentului, a fost sancționată pentru încălcarea Regulamentului de organizare și desfășurare a activității de publicitate instituit prin Hotărârea de Consiliu Local Oradea 370 din 2020.

Pentru promovarea evenimentului, compania a lipit ilegal afișe în zona centrală în intervalul 15 - 19 martie.

„În urma verificărilor efectuate în teren, au fost găsite mai multe afișe cu caracter publicitar comercial care promovau desfășurarea unui eveniment muzical și care au fost lipite pe stâlpi de iluminat, pe vitrinele imobilelor sau pe pereții pasajelor subterane, preponderent în zona centrală a orașului, fapt interzis”, a transmis luni Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, în urma verificărilor, Poliția Locală Oradea a aplicat 15 amenzi în valoare totală de 15.000 lei.

„Amenzile au fost aplicate organizatorilor evenimentului și celor care au lipit, efectiv, afișele. Camerele de luat vederi au surprins două persoane în timp ce lipeau afișe, iar acestea urmează să fie sancționate”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul Poliției Locale Oradea, Samuel Milian.

Potrivit HCL 370/2020, activitatea publicitară de promovare a unor evenimente comerciale se face doar cu aprobarea municipalității și doar în zonele de publicitate anume amenajate în baza acordului municipalității și cu plata taxelor aferente.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!