Pacientul evadat săptămâna trecută de la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Ştei a fost prins, luni, în Oradea, de poliţiştii Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului. 

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, Gheorghe Hendre a fost dibuit în zona centrală a oraşului, fiind ridicat în apropierea intersecţiei Bulevardului Decebal cu strada Iuliu Maniu. 

După cum se ştie, Gheorghe Hendre a evadat în cursul serii de marţi, 27 aprilie, iar personalul unităţii spitaliceşti a anunţat Poliţia oraşului Ştei în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 2.22. 

În vârstă de 23 ani, Hendre a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Ştei în februarie 2019, după ce a ameninţat cu toporul un jandarm care îl prinsese încercând să intre în Hotelul Termal din Băile Felix. Incidentul, după cum a scris şi BIHOREANUL, s-a consumat în parcul din apropierea hotelului, unde jandarmul i-a cerut tânărului să se legitimeze.

În loc de asta, individul a ridicat un topor şi l-a ameninţat că-l loveşte, însă văzând că jandarmul nu se sperie, Hendre a luat-o la fugă, fiind prins în final de un paznic al hotelului Termal, care l-a şi imobilizat, anunţând totodată şi patrula mixtă de poliţişti şi jandarmi care începuseră deja scotocirile în zonă. 

Hendre are nenumărate fapte de tâlhărie calificată şi furturi comise încă din vremea când era minor, motiv pentru care a şi fost internat la mai multe centre de reeducare. Expertiza psihiatrică dispusă de procurori în cazul său a arătat, însă, că acesta are probleme mintale, motiv pentru care Judecătoria Oradea a decis să fie internat provizoriu într-o unitate sanitară de specialitate, "până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări a stării de sănătate care să înlăture starea de pericol".