Pădurarul din Delani, care săptămâna trecută a împuşcat mortal câinele vecinului său, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind dispusă la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, unde acesta este anchetat pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept și uz de armă letală fără drept.

Ioan Bar a fost prezentat joi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Beiuş, după ce, cu o zi mai devreme, a fost reţinut pentru 24 ore de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase.

În timpul procesului, avocatul bărbatului a cerut judecătorului ca în locul măsurii arestării preventive, acesta să fie plasat sub control judiciar sau în arest la domiciliu, cerere care a fost, însă, respinsă. 

Măsura dispusă joi de Judecătoria Beiuş poate fi contestată de Ioan Bar la Tribunalul Bihor. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, bărbatul în vârstă de 57 ani din Delani, pădurar la Ocolul Silvic Dobreşti, a împuşcat mortal căţelul vecinului său, trăgând cu o armă de tir chiar din geamul casei sale, aflate peste drum.

Patrupedul, încă pui, ieşise în stradă şi încerca să se întoarcă pe sub poartă în momentul în care Bar a tras cu arma asupra lui, după cum a descoperit proprietarul câinelui, vizionând înregistrarea de pe camera de supraveghere a unui vecin. Cum în ultimii ani i-au fost ucişi încă trei câini, tot prin împuşcare, proprietarul patrupedului a sunat la Poliţie. 

Din cercetările efectuate a reieşit că Ioan Bar deține legal arma pe care a folosit-o pentru a omorî patrupedul. Ea a fost ridicată de polițiști pentru investigații.

Ancheta este continuată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!