Parcarea supraetajată din strada Iosif Vulcan din Oradea a fost inaugurată joi, chiar de ziua orașului. S-a deschis, însă, după ora prânzului, fapt ce i-a nemulțumit pe unii dintre șoferi, care se așteptau să poată parca aici încă de dimineață, mai ales având în vedere faptul că centrul a fost închis pentru festivități. Și nu a fost singurul „of” al șoferilor...

O parcare "înghesuită"...

Noua parcare a fost dată în funcţiune în jurul orei 13. 

"Am fost, probabil, primul şofer care a folosit parcarea. Am lăsat acolo maşina de serviciu ca să pot ajunge la ceremoniile programate de la ora 13. Parcarea îmi pare foarte utilă şi este un lucru îmbucurător că până la sfârşitul anului va putea fi folosită cu titlu gratuit", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Békési Csaba.

În schimb, acesta s-a arătat deranjat de disconfortul pe care îl provoacă imobilul vecinilor din jur.

"Mi-a părut şocantă proximitatea zonelor private. Cum intri în curtea parcării, de casa din stânga te desparte doar o plasă de mascare, fără niciun gard. La fel, în dreapta, între parcare şi balcoanele oamenilor din imobilul de la stradă nu există nicio limitare, de genul unui perete care să blocheze deranjul fonic sau vizual, oamenii aceia îmi par extrem de expuşi", a spus directorul.

...pentru maşini mici şi şoferi supli

Alți șoferi s-au arătat supărați că în cursul dimineții locul era inaccesibil. Reprezentanții municipalității nu anunțaseră o anumită oră pentru deschidere, iaroamenii se așteptau. pe bună dreptate, să poată parca încă de la prima oră.

Cele mai mari neajunsuri remarcate de orădeni sunt însă legate de modul în care a fost concepută clădirea. Locurile sunt prea strâmte, au reclamat aceștia.

"Dacă ai o maşină mai mare decât un Matiz este destul de greu să parchezi, mai ales la parter. Dacă vecinul de lângă tine nu a parcat chiar la mijloc, are un SUV sau eşti mai gras, o să îţi fie greu să te dai jos din maşină", a spus un alt şofer.

Conducătorii auto consideră că acest neajuns ar putea fi compensat destul de uşor, prin redesenarea locurilor de parcare, care să fie lărgite. Acest fapt este însă destul de greu de crezut, având în vedere că municipalitatea a mai refăcut o dată proiectul parcării reducând numărul parcărilor de la 145 la 121 de locuri, tocmai pentru a le face mai încăpătoare.

Au fost şoferi care s-au arătat deranjaţi și de modul în care arată inscripţia Iosif Vulcan Parking, cu litere înflorite, mari cât etajul. "Noroc că nu este clădirea la stradă, că ar fi dat ca nuca în perete", a spus unul dintre ei.

Joi, în jurul orei 15, în parcare mai erau libere circa 70 de locuri din totalul de 121, ceea ce înseamnă că orădenii s-au obişnuit destul de repede cu ea.

Noua parcare din strada Iosif Vulcan, care a costat 14 milioane lei, are 121 de locuri dispuse pe 4 niveluri, dintre care un demisol, la fiecare fiind amenajate câte 4 locuri pentru maşinile persoanelor cu handicap, pentru care parcarea este gratuită, dar şi câte 4 locuri la fiecare nivel pentru motociclete.

De asemenea, parcarea are şi o staţie de încărcare pentru vehicule electrice, dintre care două de 220 kW şi două de 22 kW, acestea urmând să fie montate însă abia pe 25 octombrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!