Şeful Ocolului Silvic Codrii Beiuşului, Daniel Coraş, a fost pus sub urmărire penală pentru furt de energie electrică, în dosarul în care este acuzat că s-a racordat ilegal la reţeaua de iluminat public din comuna Bunteşti.

Informaţia a fost făcută publică marţi, printr-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş la solicitarea BIHOREANULUI, în care se arată că împotriva lui Coraş "s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de energie electrică".

Potrivit documentului, fapta a fost reţinută sub formă calificată, deoarece a fost săvârşită pe timp de noapte, infracţiune pentru care Codul penal prevede o pedeapsă mai aspră, închisoare între 1 şi 5 ani, faţă de varianta simplă a infracţiunii, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. 

Procurorii au confirmat, şi ei, că în cursul zilei de sâmbătă, 17 decembrie, la vila lui Daniel Coraş s-a desfăşurat o percheziţie domiciliară, însă au refuzat să dezvăluie constatările, pe considerentul că "urmărirea penală este nepublică" şi, ca atare, "informații cu privire la aspectele constatate nu pot fi dezvăluite". 

„Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în niciun caz, să înfrângă, principiul prezumţiei de nevinovăţie. De asemenea, considerăm că în comunicarea cu mass-media în cursul urmăririi penale trebuie să se respecte atât principiul prezumţiei de nevinovăţie, cât şi caracterul nepublic al urmăririi penale", se menţionează în comunicatul Parchetului Beiuş. 

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, vila din Stâncești a lui Daniel Coraş a fost percheziţionată în dosarul în care acesta este cercetat pentru furt de energie electrică. Împreună cu un echipaj al Electrica şi sub coordonarea unui procuror, poliţiştii au verificat ce consumatori de energie electrică au fost racordaţi ilegal la reţeaua de iluminat public a comunei Bunteşti.

Acţiunea s-a derulat după ce, cu o săptămână mai devreme, poliţiştii au descoperit că vila acestuia are o instalaţie electrică racordată ilegal la reţeaua de iluminat public a comunei Bunteşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!