Vorbeam nu demult despre prostiile care ne costă o grămadă de bani și mai ales mult timp, fiindcă nu-i de colea să stai cu orașul spart pentru că proiectele s-au făcut din birou, fără legătură cu realitatea. La salba de pasaje din Centrul Civic s-ar fi putut extinde spațiul pietonal cu peste 2.000 metri pătrați, dar nimeni nu are curajul să ia decizia de acoperire a zonei îngropate.

Acum, vedem că pasajul Decebal începe să capete contur pe planșetă. Imagini frumoase, pomi  din belșug, clădiri dichisite și lifturi pentru pietoni. Însă nu trebuie să fii mare meșter în construcții, ci doar șofer care tranzitează zona, ca să-ți dai seama că există niște greșeli care, în loc să ne ușureze, ne vor face viața și mai grea. Acest pasaj este foarte util, numai că trebuie găsite alte soluții constructive.

Sunt prevăzute doar două direcții, înainte prin pasaj sau la dreapta. Principiul funcționează cu bune rezultate la Pasajul Magheru, dar asta numai pentru că după nici 100 de metri poți să virezi la stânga, în fața Poliției și la sensul giratoriu de la Hotel Continental. Or, la cum arată proiectul de la pasajul Decebal, acest lucru nu e posibil.

Dacă vii de pe Tudor Vladimirescu și vrei să o iei la stânga spre Grădina Zoologică o să poți face manevra abia la viitorul pasaj, de la intersecția cu Oneștilor. Adică încă vreo 400 de metri dus și alți 400 întors. Aceeași problemă și pentru cei care, venind înspre centru, doresc să o ia la stânga pe bulevardul Decebal. Pe ei îi va duce „fluxul” până aproape de Primărie...

Având în vedere că hârtia suportă orice, cred că a venit momentul să se chinuie mai mult proiectanții decât șantieriștii, ca să nu mai vorbim că noi, beneficiarii acestor investiții, la cum arată proiectul, avem problemele rezolvate doar pe jumătate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!