Se spune că, deși va pleca la Consiliul Județean, tot Ilie Bolojan va conduce Primăria Oradea, mai ales că i-a dat aşa mult de lucru lui Florin Birta încât acesta ar avea nevoie de trei mandate ca să ducă la bun sfârșit toate proiectele începute.

După același model, Pásztor Sándor și Ioan Mang s-au apucat, loviţi de hărnicie la sfârșitul mandatului, să mimeze munca. Cei doi corifei ai stagnării au fost setați să hiberneze un ciclu electoral, adică patru ani. Cum mandatul lor s-a prelungit din pricina pandemiei, în ultimele luni s-au dezmeticit și încep să aibă activitate, din motive electorale.

Șefii Județului au luat un credit de 50 de milioane de lei pentru diverse investiții. Ținând cont că instituția este falimentară, căci practic nu are nicio sursă de venit, evident că returnarea împrumutului va deveni principala activitate a viitorului CJ Bihor. Așa că Bolojan, dacă ajunge președinte, va trebui să ducă la bun sfârșit planurile lui Pásztor și Mang, livrate acum, la spartul târgului. Iată că tactica pământului pârjolit nu este doar un apanaj al românilor vechi, ci și al primului pescar al județului.

Și cum o nenorocire nu vine niciodată singură (motiv pentru care, de obicei, Pásztor și Mang umblă împreună), a apărut pe tapet și imaculatul dezvoltator imobiliar Beni Rus. Acesta vrea ca Oradea să nu cumva să construiască noul stadion pe terenurile obținute de el pe bani mărunți, cu largul concurs al altui geniu pustiu de la Județ, inubliabilul Sanyi Kiss.

Nu știu dacă din 27 septembrie ne așteaptă vremuri mai bune, dar sigur vor fi mai interesante.