Masoneria, această frăţie pe care mulţi o bănuiesc de interese oculte şi interesantă tocmai pentru că-i învăluită în mister, are atât de multe loje încât a devenit greu să le ţii şirul.

Recent, BIHOREANUL a dezvăluit că o nouă "filială" înfiinţată în Oradea, Varadinum, reuneşte deopotrivă PSD-işti şi USR-işti, precum subprefectul Emilian Pavel, deputatul Silviu Dehelean, fostul subprefect Dan Palaghianu şi fostul senator wannabe din partea USR Flavius Bunoiu.

Mai există, însă, şi o altă masonerie care a recrutat bihoreni: Marea Lojă Patriotică Progresistă din România, membră în Federaţia Internaţională a Marilor Puteri Masonice Patriotice, sau Ordinul Umaniterra, cum i se mai spune.

Haios nu este că există această masonerie cu tendinţe patriotice, ci că Bihorel a identificat printre membrii ei doi UDMR-işti locali, de la care unii s-ar aştepta să-şi manifeste patriotismul în altă limbă: fostul director adjunct al Administraţiei Imobiliare Oradea, Porzstner Béla, ex-candidat la Camera Deputaţilor, şi un economist de la Compania de Apă Oradea, Oláh Zoltán, tot membru UDMR şi fost candidat la Consiliul Local.

Recent, cei doi au participat la o întâlnire a federaţiei internaţionale reprezentând loja românească, ocazie cu care, după cum se vede în poză, s-au şi "deconspirat".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!