Trei medalii de aur și una de argint au cucerit sportivii din delegația României duminică, în ultima zi a Campionatului de înot în ape înghețate, care s-a desfășurat la Oradea.

O performanță notabilă este cea obținută de Andrei Enache, care la proba de 250 m liber nu doar că s-a clasat pe primul loc, ci a doborât un record mondial (2 minute, 35 de secunde și 94 de sutimi). Tot aur a obținut și Dragoș Ghile, la 100 m fluture, care de asemenea a finalizat proba în timp record: 00:58:91.

Pe primul loc s-a clasat și echipa de ștafetă a României, compusă din Cosmin Modoran, Vladimir Romaniuc, Dragoș Ghile și Simona Andreea Chiru.

Înotătoarea Simona Andreea Chiru a obținut și medalia de argint la proba 50 m liber.

Bilanțul zilei mai arată că sportivii au doborât nu mai puțin de 6 recorduri mondiale, franțuzoaica Ludivine Blanc reușind această performanță chiar de două ori, la proba de 50 m liber și la 50 m spate.

Sportivii orădeni au înotat și eu duminică, obținând de asemenea medalii, la categoriile lor de vârstă: la proba de 50 m liber Ovidiu Tirla a câștigat argintul, iar Antonio Alexandrescu bronz. 

Prima ediție a Campionatului european de înot în ape înghețate s-a încheiat duminică seară cu decernarea premiilor pentru campionii zilei. La final, sportivii și-au promis că se vor reîntâlni anul viitor, la campionatul mondial.

În total, la Oradea au fost prezenți peste 300 de sportivi din 27 de țări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!