Poliţiştii locali din Oradea au amendat săptămâna trecută, cu câte 2.500 lei, patru şoferi care au intrat cu maşinile pe zonele pietonale din centrul oraşului

Acces interzis

"Începând din 15 octombrie, am intensificat controalele pe zona pietonală. În prima fază am aplicat doar avertismente verbale după care, începând de săptămâna trecut, s-au dat amenzi în valoare de 2.500 lei", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Potrivit HCL 705 din 2021, este interzis accesul auto în Pasajul Vulturul Negru, precum şi pe pietonalul străzilor Piaţa Unirii, Piaţa Regele Ferdinand, Vasile Alecsandri, Moscovei, Aurel Lazăr, Iosif Vulcan, Libertăţii şi Nicolae Grigorescu, precum şi pe toate zonele verzi adiacente acestora.

Excepţie fac maşinile riveranilor şi ale instituţiilor bancare care nu au altă cale de acces decât din zona pietonală.

La fel, maşinile de aprovizionare ale unităţilor comerciale pot intra în zona pietonală zilnic între orele 7 şi 9:30, cu condiţia ca acestea să nu depăşească greutatea de 3,5 tone.

Loveşte şi fugi

Potrivit lui Samuel Milian, poliţiştii locali din Oradea sunt, de asemenea, în căutarea a doi conducători auto care au avariat un corp de iluminat şi un indicator de circulaţie din strada Aurel Lazăr.

"Suntem în curs de identificare a celor două persoane care au distrus un lampadar şi au doborât un semn de circulaţie după care au plecat de la faţa locului. Avem filmările, sperăm să nu dureze prea mult", spus directorul Poliţiei Locale.