Fostul inspector școlar general Virgil Blage a pierdut procesul pe care l-a deschis, după ce a fost pensionat cu forța, împotriva școlii la care a predat și a fost director, iar apoi director adjunct, Colegiul Economic Partenie Cosma, și împotriva Inspectoratului Școlar.

În 2023, când avea deja 66 de ani, dar conform Legii Educației avea dreptul să rămână la catedră dacă avea ce să predea, Blage a fost nevoit să se retragă în pensie, pentru că școala nu i-a mai asigurat o catedră completă de istorie, specializarea lui.

Drept urmare, și Inspectoratul i-a desfăcut contractul de management pentru funcția de director adjunct, pe care Blage o câștigase prin concurs, în 2021. Profesorul a contestat în instanță situația, iar săptămâna trecută Tribunalul Bihor i-a respins acțiunea, obligându-l și să plătească onorariul de 2.500 lei pentru avocatul angajat de școala pe care a condus-o.

Hotărârea nu este definitivă, dar șansele ca Blage să revină la catedră sunt mici, acest an școlar fiind ultimul în care legea i-ar fi permis să predea, conform vârstei sale. Așadar, ar face mai bine să-și vadă bucuros de pensie...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!