Universitatea din Oradea se curăţă de "uscături" pe cale naturală, prin îmbătrânire.

La debutul anului universitar, rectorul Constantin Bungău a anunţat că mai mulţi profesori au ajuns la vârsta pensionării şi nu se vor mai regăsi la catedre, printre ei numărându-se şi câteva VIP-uri: fostul preşedinte PSD Bihor, deputatul Ioan Mang, fostul prorector Ioan Gheorghe Ţara, fostul primar al Oradiei, Mihai Groza, ori fosta decăniţă de la Textile, Daniela Ionescu, faimoasă pentru că a fost primul român condamnat pentru plagiat.

Bihorel a aflat că Ioneasca a vrut să rămână măcar profesoară asociată, plătită cu ora, dar colegii de departament s-au opus, aşa că trebuie să se retragă la pensie.

Înainte, însă, mai face nişte valuri: şi-a reclamat la conducerea Universităţii un student cu care s-a certat chiar în facultate.

După ce nu le-ar fi predat tinerilor mai nimic, profesoara l-ar fi picat la examen, iar tânărul, mai coleric din fire, i-a reproşat că habar n-are de meserie, ba chiar i-ar fi zis în faţă că-i... proastă.

Drept urmare, cere acum sancţionarea respectivului, aşa încât cazul, cel mai probabil, va ajunge în atenţia Comisiei de Etică.

Adevărul este că nici învăţăcelul n-a folosit cuvintele potrivite: dacă i-ar fi reproşat doar că-i hoaţă, nu prea avea ce să-i facă...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!