Cei care vor ieşi la plimbare în zona centrală a Oradiei vor putea admira, vineri, începând cu ora 21, clădirea Palatului Episcopal Greco-Catolic, situată în Piaţa Unirii, care va fi iluminată în roşu, în cadrul proiectului "Iluminat pentru Incluziune", defășurat de către Clubul Lions Oradea, Special Olympics România şi Districtul Lions 124 România.

”Proiectul marchează aniversarea a 54 de ani de când mişcarea Special Olympics (n.r. o mişcare globală dedicată incluziunii sociale) luptă la nivel global pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi pentru crearea unei societăţi incluzive”, au transmis reprezentanţii Lions Club Oradea.

În trecut, Special Olympics România a mai organizat astfel de acţiuni, iluminând în culoarea roșie alte clădiri emblematice din România precum Arcul de Triumf sau Muzeul Sportului (Comitetul Olimpic şi Sportiv Român).

Evenimentul este unul naţional, iar curioşii vor putea urmări pe paginile de socializare și alte edificii importante iluminate în roşu urmărind haştag-urile #IluminatPentruIncluziune, #RevolutiaIncluziunii, #LightUpForInclusion, #ChooseToInclude, #DistrictLions124Romania sau pe reţelele de socializare ale Special Olympics România şi Districtul Lions 124 România.

Pe de altă parte, zilele acestea, Lions Club Oradea este implicat şi într-o acţiune umanitară a Crucii Roşii România, prin care joi şi vineri, în comuna Tinca, o echipă formată din medici de diferite specializări va oferi consultaţii gratuite adulţilor şi copiilor care locuiesc acolo.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!