Pesedistul Florian Pavel a predat marţi conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Bihor.

Pavel a fost scos pe 21 iulie la pensie pentru limită de vârstă. "Conducerea APIA Bihor a fost  preluată începând de marţi, cu titlu provizoriu, de către directorul adjunct Gheorghe Câmpan până la eliberarea unei decizii de numire pe post", a declarat pentru BIHOREANUL, prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea.

Gheorghe Câmpan ocupă funcţia de director adjunct al agenţiei din anul 2014.

Concursul pentru ocuparea postului de director al APIA Bihor va putea fi organizat doar după încheierea stării de alertă.

Florian Pavel a condus APIA Bihor timp de 7 ani şi 8 luni. Apropiat al fostului ministru al Agriculturii, Petre Daia, social-democratul şi-a continuat nestingherit activitatea în ciuda acuzaţiilor de corupţie care i-au fost aduse.

Pavel i-a cerut în urmă cu doi ani unui subaltern să nu raporteze o fraudă cu fonduri europene comisă de unul dintre angajaţii agenţiei în beneficiul unui fermier din zona Salonta. Curtea de Conturi a constat un prejudiciu de 22.000 euro care va trebui recuperat.

Fostul director al APIA Bihor este tatăl fostului europarlamentar Emilian Pavel, împins de PSD să îl contracandideze pe liberalul Ilie Bolojan la funcţia de primar de Oradea la următoarele alegeri locale.