Peste 12.000 pachete de ţigări au fost descoperite, joi, la sediul unei firme orădene şi într-un depozit clandestin închiriat de administratorul societăţii, în timpul unor percheziţii organizate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor. Bărbatul era anchetat deja şi chiar fusese reţinut anul trecut, în urma unei acţiuni similare.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, sub semnătura purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, percheziţiile s-au desfăşurat la patru imobile deţinute de orădeanul în vârstă de 53 ani, patronul unui local din municipiu. Acțiunile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În urma descinderilor, poliţiştii au găsit în total 12.987 pachete de ţigări de diferite mărci, marcate necorespunzător sau nemarcate, o mare parte fiind ridicate dintr-un depozit clandestin, iar restul de la sediul social al firmei.

"Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată, urmând a face obiectul confiscării speciale", se arată în comunicatul Poliţiei, precizându-se că paguba pe care orădeanul a provocat-o bugetului de stat se ridică la peste 200.000 lei, accize şi taxe datorate pe marfa de contrabandă. 

Bărbatul este anchetat pentru contrabandă în formă continuată, deoarece nu e la prima abatere. El era cercetat deja într-un dosar penal deschis după o acţiune poliţienească similară organizată anul trecut, pe 15 iunie, când a fost prins în flagrant cu 2.428 de pachete cu țigări nemarcate legal, de diferite mărci, şi cu 65 de litri băuturi alcoolice fără documente de proveniență. Atât ţigările cât şi băuturile fără documente legale au fost confiscate, iar orădeanul a fost reţinut atunci. 

Numele localului și al patronului în cauză nu au fost făcute publice.