Instituţia Prefectului Bihor a distribuit, sâmbătă, măşti, mănuşi şi substanţe dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe, astfel încât alegerile locale de duminică să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă în toate cele 655 de secţii de votare.

"Mai sigur decât la cumpărături"

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, la nivelul judeţului au fost împărţite 1.995 recipiente de 0,75 mililitri cu dezinfectant de mâini, 7.464 litri de dezinfectant pentru suprafeţe, 57.500 de perechi de mănuşi şi 142.200 de măşti de protecţie, "atât pentru membrii secţiilor de votare cât şi pentru alegători".

Pentru eficientizarea procesului, distribuţia materialelor s-a făcut prin zece centre zonale organizate în judeţ de unde acestea au fost ridicate de reprezentanţii fiecărei primării, însoţiţi de preşedintele de circumscripţie electorală şi jandarmi.

"În ciuda contextului dificil, am depus toate eforturile ca alegerile de duminică să se desfăşoare corect şi în condiţii sanitare sigure, mai sigure decât mersul la cumpărături sau ieşitul la terase", a declarat prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea.

2,2 milioane buletine de vot

Totodată, în cursul dimineţii au fost distribuite către Birourile Electorale de Circumscripţie din judeţ materialele necesare desfăşurării procesului electoral.

În total, la cele 655 de secţii de votare din judeţ vor ajunge 655 de ştampile de control, 3.275 ştampile de vot şi 2.218.320 buletine de vot, câte 554.580 de buletine din fiecare tip: Consiliul Local, primar, Consiliul Judeţean şi preşedinte de Consiliu Judeţean.

Prefectul Ţiplea a îndemnat bihorenii să îşi exercite duminică dreptul la vot, "un drept garantat de constituţie şi, în acelaşi timp, o datorie civică a fiecărui cetăţean".

Potrivit Prefecturii, desfăşurarea procesului electoral din 27 septembrie va fi asigurată la nivelul judeţului Bihor cu ajutorul a 1.287 de cadre ale Poliţiei, Poliţiei Locale, Jandarmeriei şi ISU Crişana care vor asigura paza secțiilor de votare.

Alți 313 polițiști și 28 de jandarmi vor efectua patrulări pentru prevenirea faptelor antisociale iar 79 de polițiști constituiți în echipe operative, inclusiv de luptători pentru acțiuni speciale, vor fi pregătiți să intervină în caz de nevoie.