Piaţa Tineretului din cartierul Velenţa, cunoscută şi ca Templom tér, se închide de miercuri traficului auto, de la strada Constantin Dobrogeanu Gherea până la strada Oglinzilor, pentru derularea în bune condiţii a lucrărilor de înlocuire a reţelelor de apă, canalizare menajeră şi pluvială.

Înlocuirea reţelelor este programată să se încheie pe 14 august. Ulterior, constructorii vor trece la bordurarea şi asfaltarea şoselei şi trotuarelor. "După înlocuirea reţelelor se va trece la umpluturi, se va reface stratul suport, vor fi montate borduri şi se va asfalta", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările de reabilitare a Pieţei Tineretului au loc la cererea orădenilor care au depus un proiect de bugetare participativă în acest scop încă din 2018.

Investiţia a fost amânată până la reabilitarea reţelelor din subteran pentru a evita dezafectarea asfaltului după turnare în cazul unei avarii.

Lucrările sunt realizate de Drumuri Bihor şi depăşesc plafonul de 200.000 euro alocat fiecărui proiect de bugetare participativă. Preţul estimat al reabilitării pieţei a fost majorat la începutul anului la 3,6 milioane lei ca urmare a scumpirii cu 15% a manoperei şi cu 20% a materialelor de construcţii.