Centrele de cartier din Rogerius, Ioşia şi Nufărul sunt realizate în procent de peste 60%. Potrivit unui comunicat al municipalităţii cele mai avansate sunt lucrările la piaţa Magnoliei, finalizate în proporţie de 80%.

Piața Magnoliei, gata până la finele anului

"Până în prezent au fost realizate: lucrări de terasamente şi demolări, lucrări de infrastructură şi suprastructură (precum construcţii trepte, realizarea instalaţiilor electrice, alimentare cu apă, irigaţii şi canalizări, montare de borduri, rigole, pavaje, trepte, construcţii jardiniere din beton), amenajarea zonelor verzi, lucrări pentru amenajarea locurilor de joacă", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Lucrările ar putea fi finalizate până la sfârşitul acestui an. În continuare, în funcţie de condiţiile medeo urmează să se finalizeze lucrările la pavaje, precum şi amenajarea locurilor de joacă, placarea fântânii şi instalaţia arteziană.

Constructorul mai are de realizat amenajarea spatiilor verzi, montarea corpurilor şi stâlpilor iluminat, montarea mobilierului urban, amenajarea staţiei de autobuz şi instalarea celor două toalete publice, una dintre ele fiind pentru persoanele cu dizabilităţi.

Lucrările, în valoare de 10,9 milioane lei plus TVA, sunt realizate de firma Gavella şi trebuie finalizate în primăvara anului viitor.

Spaţii verzi şi locuri de joacă

În ceea ce priveşte piaţeta Nufărul, lucrările sunt realizate în proporţie de 70%. "Au fost realizate lucrări de terasamente, lucrări de infrastructură şi suprastructură, amenajarea zonelor verzi şi a locurilor de joacă", a transmis Primăria.

Pentru următoarea perioadă sunt programate lucrări la pavaje, respectiv montarea de corpuri de iluminat şi mobilier urban.

"Se vor instala staţia de biciclete, un info-point şi panouri info, vor fi amenajate locuri de joacă, spaţii verzi şi platforme cu structură metalică placate cu lemn", a transmis Primăria.

Finanţate din fonduri europene, lucrările de amenajare a viitorului centru de cartier au fost atribuite firmei Gavella pentru suma de 6,7 milioane lei, fără TVA.

În premieră pentru România!

În ceea ce priveşte lucrările la Piaţeta Cazaban stadiul de finalizare este de 60%. În premieră pentru România piaţeta este pavată cu plăci din beton compozit.

"Astfel, în placa de beton a pavajului, ultimii 2 centimetri sunt formaţi ca strat de uzură. Acesta este compus dintr-un praf de rocă de nisip de cuarţ, cu agregat de cuarţ, de diferite culori şi este protejat de o foiţă de teflon care îi conferă rezistenţă la razele UV, îngheţ/dezgheţ şi permite curăţarea uşoară a petelor. Pavajul carosabil este montat pe un strat de beton macroporos care permite drenarea apelor, pe vertical, prin stratificaţii până în pământ", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Până în prezent au fost executate lucrări de terasamente, infrastructură şi suprastructură respectiv de instalare a stâlpilor de iluminat. "În perioada următoare se vor continua lucrările la pavaje, la sistemul de iluminat, la fântâna arteziană, amenajarea spaţiilor verzi, montarea mobilierului urban şi realizarea staţiei de autobuz", se menţionează în comunicat.

Proiectul este pus în practică de Erbaşu Construcţii, pentru suma de 12,3 milioane lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!