Aflate într-un stadiu de realizare de peste 80% încă de la finele anului trecut, noile centre de cartier din Rogerius, Ioșia și Nufărul, cu care Primăria se laudă periodic, s-au blocat taman în faza de finalizare.

Intenția municipalității de a trage linie sub investiție la începutul acestei veri, așa încât orădenii să se bucure de spații de recreere civilizate, s-a lovit de imposibilitatea de a asigura conectarea noilor piațete la rețeaua electrică.

Electrica a organizat deja patru licitații pentru a găsi o firmă care să facă racordările, dar fără rezultat. Majoritatea firmelor de profil se scaldă în comenzi pentru branșarea de panouri fotovoltaice plătite în avans, așa că nu se complică cu lucrări mari, cu clienți pretențioși și care plătesc numai la final.

Din lipsă de meseriași, Electrica a început luna aceasta în regie proprie lucrările de racordare a piațetelor, pornind din Nufărul, măsura fiind una disperată. Constructorii au amenajat deja în bună parte spațiile verzi ale viitoarelor centre de cartier, dar în lipsă de curent acestea nu pot fi irigate și riscă să se usuce.

Cam cum arată orădenii când jinduiesc la spațiile de relaxare unde s-ar fi putut răcori, dar pe care le vor putea folosi abia prin toamnă, după ce canicula va fi trecut...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!