Antrenamentele de Pilates Reformer sunt în vogă la nivel internațional, iar asta cu motive întemeiate: exercițiile realizate pe un aparat special combină mișcări de stretching și yoga cu cele pentru tonifiere și creștere musculară, iar totul se face „one on one”, doar clienta și instructoarea, care adaptează programul în funcție de nevoile fiecăruia. 

În Oradea, astfel de antrenamente se realizează la centrul Kinetic Reform, situat de pe strada Meșteșugarilor nr. 51/B.

Popular şi eficient

Tot mai popular peste hotare, Reformer este un aparat special conceput pentru mişcare, ce permite ajustarea nivelului de rezistenţă la exerciţii fizice prin intermediul arcurilor amplasate la baza mecanismului (foto).

Această caracteristică face ca exerciţiile să fie adaptabile, permiţând astfel creşterea intensităţii pentru a solicita mai mult muşchii. Rezultatul? Dezvoltarea treptată a forţei şi tonusului muscular.

Instructoarea de pilates a centrului se îngrijește ca antrenamentele să nu fie niciodată plictisitoare. Diversitatea mişcărilor, care vizează toate grupele musculare, face orele interesante şi eficiente, evitând plafonarea musculară şi asigurând un progres constant.

În plus, pot fi incluse şi exerciţii cu diferite accesorii precum gantere, cercuri, mingi, ori chiar o mică trambulină.

Antrenamentul pe aparatul Reformer are loc în cabinetul Kinetic Reform (foto) din cartierul Ioşia din Oradea (strada Meşteşugarilor nr. 51/B), care este deschis de luni până vineri, între orele 09:00 şi 20:00. 

În echilibru

Multe mişcări executate pe Reformer necesită exersarea și menținerea echilibrului. Această cerinţă adaugă un nivel suplimentar de provocare, solicitând muşchii stabilizatori ai trunchiului şi îmbunătăţind coordonarea dintre corp şi minte.

„Exerciţiile pe reformer sunt eficiente în special pentru întărirea zonei centrale a corpului, ce include muşchii abdominali, lombari şi pelvieni. Dezvoltarea acestora este esenţială pentru stabilitate şi performanţă în orice activitate fizică. Clienţii noştri observă încă de la primele şedinţe cum postura lor se modifică, devine una corectă, iar durerile de spate se diminuează, ca ulterior să dispară", explică Anastasia Lupo (foto), instructoarea de pilates.

Orădeanca a antrenat de pildă pasionaţi de sport, persoane care au vrut să facă mișcare pentru a scăpa de durerile de spate sau care au vrut să elimine sedentarismul din viaţa lor. Această formă de mişcare poate fi practicată la orice vârstă, între cei mai activi clienţi fiind şi o femeie de 60 de ani.

Prietene la antrenament

Antrenamentul, care durează 50 de minute, este conceput pentru a fi executat într-un mod fluid şi controlat. Această fluenţă ajută la eliminarea tensiunilor din corp şi favorizează o mişcare armonioasă a membrelor, ceea ce contribuie la o senzaţie generală de linişte. Tocmai de aceea, pentru mulţi practicanţi, are un efect terapeutic.

„În SUA, această formă de mişcare e în trend. Am văzut că se poate practica și în Oradea, aşa că am zis că trebuie să încerc. Îmi place, pentru că îmbină mai multe elemente. Mă relaxează enorm, plec de aici fără nicio grijă. Anastasia se asigură că îmi dă exact ce am nevoie în ziua respectivă. Asta mi se pare important, ca instructorul să înţeleagă care sunt nevoile clientului. Sunt zile în care am multă energie şi îmi place să facem exerciţii pe trambulină, sunt zile în care nu am energie şi prefer exerciţiile solicitante, dar care se fac lent", spune Mădălina (foto), o tânără în vârstă de 28 de ani, care practică pilates pe aparatul special de mai bine de 6 luni.

De obicei, antrenamentul de Pilates Reformer se desfăşoară individual, cu instructoarea și clienta, însă se poate face și cu două persoane în paralel. În plus, dacă două prietene îşi fac împreună abonamente, primesc fiecare câte 10% reducere.

Un pachet lunar ce include câte o şedinţă pe săptămână costă 480 lei, preţurile celorlalte abonamente variind în funcţie de numărul de şedinţe dorite.

Informaţii suplimentare pot fi găsite pe paginile cabinetului Kinetic Reform de pe Facebook şi Instagram ori la numărul de telefon 0755-122.806.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!