Noul campus școlar dedicat învățământului profesional dual, inaugurat săptămâna trecută cu alai de politicieni, inclusiv fostul premier și candidatul liberal la alegerile prezidențiale din această toamnă, Nicolae Ciucă, și ministra Educației, Ligia Deca, are șanse să rămână, pe alocuri, strălucitor de nou.

Bazinul de înot amenajat în campus și care ar trebui să fie la dispoziția elevilor va rămâne închis dintr-un motiv românesc: proaspăt înființat, Liceul Dual care administrează campusul nu are în organigramă și posturile necesare angajaților care să deservească bazinul.

Deocamdată, liceul are doar 10 angajați, toți distribuiți în celelalte structuri din campus, de la bucătărie la cămine, și niciun instructor de înot sau un salvamar, care să se asigure că elevii sunt în siguranță în bazin.

Când va putea liceul să-și angajeze acești oameni este greu de spus, dat fiind că instituțiile publice sunt îngrădite de o ordonanță a austerității, care a blocat angajările.

Așa că piscina rămâne sub lacăt, iar dacă sunt curioși unde ar fi trebuit să poată înota, elevii se pot uita în fotografiile pe care și le-au tras politicienii de la București, admirând-o.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!