Oradea va avea încă o pistă pentru alergare din tartan, într-o zonă ferită de traficul auto, pentru ca alergătorii să poată face mişcare în voie.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, municipalitatea a semnat cu firma Drumuri Bihor contractul privind proiectarea şi execuţia pistei în zona străzii Sovata, pornind de la Podul Carol I, de-a lungul Crişului Repede, paralel cu actuala pistă pentru biciclete.

"Amplasamentul vizează zona cuprinsă între blocurile C2 şi C7 din strada Sovata, delimitată la sud de pista de alergare şi la nord de aleea carosabilă (blocuri C5 - C7) şi pietonală (blocuri C2-C4)", se menţionează în comunicat.

Viitoarea pistă pentru alergare va avea o lungime de 652 de metri şi o lăţime de un metru.

"Perimetrul delimitat al acesteia are o suprafaţă de 4.795 mp, iar în incinta perimetrului menţionat vor fi amenajate terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, filigorii din lemn, bănci, alături de vegetaţia şi copacii existenţi", a transmis Primăria.

Pista pentru alergare va fi acoperită cu o suprafaţă de tartan, o mixtură de răşină poliuretanică şi granule de cauciuc, cu elasticitate mare, care protejează articulaţiile alergătorului.

Materialul are și o rezistenţă pe măsură, care îi permite să îşi păstreze proprietăţile fără să se deformeze sau să îşi schimbe culoarea.

Lucrările, în valoare de 385.000 lei, vor trebui finalizate în termen de cinci luni, din care două luni au fost rezervate pentru proiectare, iar trei luni pentru execuţia efectivă.