Şucăr mare în PSD Bihor, pentru că şefii de la Judeţ au anunţat că s-a recepţionat noul pod de la Bulz. Liberalii susţin că e o realizare exclusiv a lor şi că lucrarea s-a făcut din banii economisiţi de Bolojan prin subţierea organigramelor Consiliului Judeţean şi ale instituţiilor subordonate.

Dar câtă nedreptate i se face lui Ioan Mang prin respectivul comunicat! În primul rând că domnia sa a fost cu ideea noului pod, numai că nu a putut să o pună în practică din lipsă de bani. Asta pentru că atunci când era la cârma judeţului a preferat ca sumele necesare pentru investiţii să fie păpate pe salariile lipitorilor de afişe, neamurilor şi piţipoancelor care au populat instituţia. Oricum e regretabil că s-a făcut acest pod, pentru că a dispărut o temă de campanie electorală care a fost mereu pusă pe tapet în ultimii 30 de ani.

Pe de altă parte, nu înţeleg de ce Ilie Bolojan nu urmează cu stricteţe linia partidului. Păi, dacă tot sunt PNL-iştii în alianţă (unii ar zice cârdăşie) cu PSD şi UDMR, atunci să fie până la capăt! La inaugurarea podului, trebuia chemat şi Mang împreună cu camarila, ba chiar şi Pásztor Sándor, cu folcloristele lui de la Marghita. N-ar strica să se revină şi la obiceiul tăierii panglicii şi al invitării soborului de preoţi.

Dacă analizăm componenţa politică la nivel de Bihor, constatăm că nu există decât partide la putere, ca pe vremea comuniştilor. Păi, dacă la centru toţi sunt de aceeaşi parte a baricadei, înseamnă că peste bihoreni în curând va curge lapte şi miere, nu-i aşa?

Încerc să-mi imaginez cum, în spiritul de frăţietate a celor trei partide, de 15 Martie Szabó Ödön, în costum de husar, călare, va străbate oraşul spre statuia lui Petöfi Sándor, iar armăsarul va fi dus de dârlogi de Ilie Bolojan.