Vestea că Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea va pregăti viitori medici ofițeri pentru Armata României a suscitat interesul unor tineri orădeni care au absolvit liceul vara aceasta, dar ei nu vor avea ocazia să și ocupe locurile scoase la concurs.

La cererea BIHOREANULUI, Ministerul Apărării Naționale a comunicat, săptămâna trecută, că a început înscrierile pentru cele 10 locuri și a redirecționat doritorii spre site-ul de recrutare anume creat, de unde, însă, lipseau informații esențiale, cum ar fi chiar calendarul probelor eliminatorii. Bihorel a aflat și explicația: MApN nu doar că a demarat înscrierile, ci le-a și închis!

Pe cele 10 locuri de la FMF Oradea vor putea concura, de fapt, doar tineri care deja au susținut, în primăvară, probele eliminatorii pentru a studia Medicină militară la universitățile din București și Târgu Mureș (până acum, singurele unde se pregăteau ofițeri medici) și care n-au prins locuri în aceste două centre, dar au trecut totuși de probele eliminatorii.

Aceștia au aflat acum că mai au o șansă la Oradea, șansă pe care, însă, alți absolvenți de liceu nu au avut-o din simplul motiv că n-au știut și n-au susținut aceste probe, cum nu se știa nici de înființarea specializării.

Cum ar veni, Armata are ușa deschisă, dar nu oricând și nu pentru oricine...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!