Reprezentanții Primăriei Aleșd și Companiei Naționale de Investiții au semnat un contract de peste 6 milioane euro pentru relocarea ambulatoriului Spitalului Orășenesc într-o clădire proiectată inițial, cu un deceniu și jumătate în urmă, ca sediu al unei bănci.

Ceremonia s-a desfășurat sub ochii ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, la 7 luni după aprobarea proiectului, inițiat în urmă cu nu mai puțin de cinci ani.

„Un vis împlinit”

Așa a rezumat, pe contul său de Facebook, primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca, semnarea contractului încheiat cu CNI, prin care sediul nefinalizat al filialei locale a fostei Bănci Agricole va fi transformat în ambulatoriu al Spitalului Orășenesc, în baza unui proiect a cărui valoare este de 30,7 milioane lei, completat cu încă 1,5 milioane euro pentru dotarea policlinicii.

Potrivit anunțului făcut public de edil, la semnarea contractului a asistat, joi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, directorul general al CNI, Manuela Patrășcoiu, viceprimarul orașului, Kajanto Paul, Marius Dejescu, directorul Precon Transilvania, firma care va executa lucrările, precum și Bogdan Pantea, administratorul public al orașului Aleșd, „cel care s-a ocupat de scrierea proiectului”.

Din explicațiile primarului, clădirea proiectată ca sediu bancar, dar nefinalizată și intrată în proprietatea statului, va fi transformată în sediu al policlinicii conform unui proiect conceput în 2018. Ea va avea, între altele, cabinete de medicină internă, pediatrie, chirugie, ginecologie și neurologie, compartiment de recuperare, laborator de analize și laborator de radiologie cu aparatură CT, Rx și mamograf.

„Dacă totul decurge normal, în 2-3 săptămâni vor începe lucrările”, a mai anunțat primarul Ioan Todoca, precizând că îi mulțumește ministrului Cseke Attila.

„Va crește calitatea serviciilor medicale”

Semnarea contractului a fost anunțată, de altfel, și printr-un comunicat transmis de cabinetul ministrului Dezvoltării, care precizează că Cseke „a subliniat importanța acestei investiții prin care se va crește calitatea serviciilor medicale în zona Aleșdui, o dorință veche a comunității locale”.

Potrivit acestuia, „prin proiect, pe lângă relocarea echipamentelor medicale din actualul ambulatoriu, este prevăzută și dotarea cu echipamente precum ecografe pentru medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie și cardiologie, mamograf digital, aparat de radiologie digital, computer tomograf, defibrilator, electrocardiograf, paturi de consultație, microscop etc”.

De asemenea, comunicatul cabinetului arată că „Ministerul Dezvoltării asigură finanțarea necesară, în valoare de 24 milioane de lei, pentru această investiție”, însă nu lămurește motivul pentru care semnarea contractului de finanțare a avut loc abia după 7 luni de la aprobarea proiectului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!