Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi loviri în cazul accidentului rutier produs marţi seara pe DN1, lângă localitatea Oşorhei. 

Este vorba despre incidentul prezentat, deja, de BIHOREANUL, în care au fost implicate mai multe autoturisme. Şoferii acestora s-au urmărit în trafic, iar după ce două dintre maşini au ajuns în şant, ocupanții s-au luat la bătaie, la fața locului intervenind inclusiv echipaje de mascați. În scandal, după cum a aflat BIHOREANUL, au fost implicate două grupări de romi, una din colonia Tileagd şi o alta din colonia Săbolciu, pe fondul unui conflict mai vechi care s-a derulat în Dublin, de unde aceştia s-au întors. Din câte se pare, totul ar fi pornit de la o fată.

Potrivit unui comunicat transmis pe marginea cazului, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină în urma unui apel primit marţi seara, la ora 18.35, la numărul de urgenţă 112, iar din cercetări a reieşit că accidentul rutier a fost provocat de un bărbat de 37 de ani, din localitatea Săbolciu. Aflat la volanul unui VW Passat, acesta a intrat în depăşirea unui Audi condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Tileagd, iar, la revenirea pe banda de circulație, a acroșat autoturismul, ambele intrând în șanț. 

Poliţiştii confirmă şi informaţiile BIHOREANULUI referitoare la altercaţie, arătând că "între pasagerii celor două autovehicule s-a declanșat o altercație spontană, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi". Scandalul a fost aplanat de polițiști şi luptătorii de la acțiuni speciale ajunşi la locul incidentului. Bătaia ar fi fost pornită de doi tineri de 32, respectiv 20 ani, ambii din Tileagd, pasageri în Audi.

Cert e că, în final, şoferul din Passat şi pasagerii săi, patru tineri cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, toți din localitatea Săbolciu, au ajuns la spital, cu leziuni uşoare, care nu au necesitat internarea. 

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului Rutier Bihor şi ai Secţiei de Poliţie Rurală Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Dosarul penal a fost deschis pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă și loviri sau alte violențe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!