Un polițist de la Poliția Municipiului Oradea s-a ales cu dosar penal, după ce luni seară a fost filmat în timp ce demara cu mașina pe gazonul proaspăt amplasat între noile linii de tramvai din zona străzii Universității din oraș.

În înregistrarea intrată în posesia BIHOREANULUI se vede cum, îmbrăcat în uniforma de serviciu și aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan de culoare albă, individul întoarce mașina și demarează în trombă, în ciuda protestelor unui bărbat din zonă.

„Nu pleca de-aici, că ai distrus gazonul”, se aude cum strigă un bărbat, cel mai probabil angajat al firmei care a făcut lucrările. „Du-te, amu, că nu-i interesează”, îi răspunde alt bărbat.

Omul legii îi sfidează pe cei doi și își continuă drumul peste gazonul proaspăt pus.

Scena s-a petrecut pe malul Peței, în zona străzii Universității.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, poliţistul se numeşte Sorin Ban şi lucrează la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului. Luni seară el se afla la volanul autoturismului personal şi era în timpul serviciului, mergând la Baza canină a Inspectoratului, în timp ce muncitorii firmei care montează gazonul printre liniile de tramvai lucrau în zona Universităţii, pe porţiunea dintre străzile Universităţii şi Ceyrat.

Când a văzut autoturismul, administratorul societăţii a sunat la 112, reclamând că poliţistul a distrus circa 180 metri de gazon, însă, în final nu a dorit să depună plângere penală.

La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar-șef Alina Fărcuța, a declarat, marţi, că, cu toate acestea, polițiștii orădeni s-au autosesizat în cauză și au întocmit un dosar penal, în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere. 

"Totodată, șeful inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsuri legale în consecință", a declarat Fărcuţa.

Vezi mai jos întreaga scenă!

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, noua linie de tramvai care leagă cartierele Nufărul și Ioșia de-a lungul pârâului Peța atrage vandalii ca un magnet. Gazonul montat de constructor între șine a fost vandalizat de mai multe ori în ultima săptămână.

Pe zona înierbată nu doar că își plimbă orădenii cățeii și se joacă copiii cu mingea, dar fac ture, distrugând gazonul, conducători de biciclete, de trotinete electrice, motociclete și chiar mașini.

După refacerea repetată, pe cheltuiala proprie, a spațiului verde pe care trebuie să îl predea în stare impecabilă la finalizarea lucrării și să îl mai și întrețină doi ani, constructorul a cerut Primăriei să ia măsuri de protejare a lucrării.

Municipalitatea ia în calcul montarea în zonă a unor camere de luat vederi pentru identificarea și amendarea împătimiților de ieșiri la iarbă verde. Astfel, chiar dacă nu va putea împiedica distrugerea gazonului, măcar Primăria va avea bani din care să-l refacă...