Gazonul dintre şinele noii linii de tramvai din zona Universităţii din Oradea a fost vandalizat la doar câteva zile de la plantare.

Un şofer şi mai mulţi conducători de trotinete electrice s-au plimbat și au lăsat dâre peste calea verde.

"Sâmbătă am montat sistemul de irigare pe porţiunea din zona viitoarei săli polivalente, iar duminică dimineaţă, când am mers să verificăm lucrarea, se vedeau urmele cum a intrat cineva cu maşina pe gazon pe o porţiune de circa 15 metri", spune administratorul firmei Lawn & Garden, Adrian Crăciun.

Executanţii lucrării nu sunt la primul incident de acest gen. "Pe porţiunea din spatele Jumbo, la doar câteva zile de la plantarea gazonului au apărut mai multe urme de trotinete electrice şi, judecând după lăţimea roţii, dâre de la o motocicletă", a povestit Crăciun.

Potrivit administratorului Lawn & Garden, angajaţii firmei au ridicat gazonul vandalizat au refăcut umplutura de pământ de dedesubt, după care l-au montat la loc pentru ca lucrarea să poată fi predată în condiţiile contractuale.

Lucrările de amenajare a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată, care va lega zona Calea Aradului de strada Dimitrie Cantemir, de-a lungul pârâului Peţa, sunt finanţate din fonduri europene.

Acestea au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei.