Situaţie mai puţin obişnuită, miercuri, la Tribunalul Bihor unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a amânat cu o zi analizarea propunerii de arestare formulată de anchetatori pe numele celor 6 poliţişti de frontieră din Punctul de trecere a frontierei Borş reţinuţi, marţi, pentru acuzaţii de corupţie. 

Potrivit portalului instanţei, dezbaterile în caz au fost programate, miercuri, pentru ora 16.30, însă la solicitarea avocaţilor celor 6 agenţi de poliţie de frontieră, judecătorul a decis să amâne procesul cu o zi, "în vederea asigurării efective a dreptului la apărare prin acordarea posibilităţii de a studia dosarul si de a efectua fotocopii". 

Ca urmare, pentru că reţinerea subofiţerilor a fost dispusă pentru 24 ore, aceştia au fost puşi în libertate. 

Cei 6 agenţi care activau în punctul de trecere a frontierei Borș au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, pentru luare de mită, în urma percheziţiilor declanşate, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Este vorba despre agenții de poliţie de frontieră Ionel Clejan, Ioan Ungureanu, Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu şi Gheorghe Silviu Pirtea care, potrivit anchetatorilor, ar fi pretins şi primit sume cuprinse între 50 lei și 100 euro de la şoferii de TIR care intrau ori ieşeau din ţară, ca să nu le verifice documentele, ori să îi ia peste rând, în faţa altor transportatori, pentru a le reduce timpii de aşteptare, ori ca să închidă ochii şi să nu înregistreze eventualii pasageri în cazul în care aceştia ar fi trebuit să intre în carantină.

Reţinerea celor 6 frontierişti s-a dispus în urma unei acţiuni declanşate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în Punctul de trecere a frontierei Borş, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj Napoca şi cu sprijinul procuraturii maghiare.

Contactați de BIHOREANUL, reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au refuzat să facă orice declarație pe acest subiect.