Situaţie nasoală în comunele Sânnicolau Român şi Cefa, unde crescătorii de oi au ajuns să doarmă cu mioarele, în ţarcuri, de teama hoţilor de ovine.

Primăvara trecută, de pildă, au fost reclamate 6 furturi, sătenilor fiindu-le furate 221 de animale a căror valoare bate în jur de 100.000 lei, iar pentru că poliţiştii nu i-au găsit nici până acum, hoţii au recidivat, lovind din nou, în urmă cu o săptămână.

Lunea trecută, noaptea, au scos din ţarcul unui fermier din Sânnicolau vreo 40 de mioare şi le-au mânat pe câmp, ca să le urce într-o maşină. Doar că aceasta a fost mult prea mică, iar dacă ar fi făcut mai multe transporturi, hoții riscau să fie văzuţi.

Prin urmare, le-au ales pe cele mai frumoase, 12 la număr, toate gestante, cu care au și plecat, spre supărarea păgubașului, care deja a reclamat trei furturi, fără ca polițiștii să fi prins vreodată un hoț.

Bihorel le-ar propune purtătorilor de caschete să-și lărgească aria de acțiune în domeniul zootehnic: să treacă de la găinării și la sectorul ovine.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!