Percheziţiile desfăşurate miercuri de poliţiştii şi procurorii Antidrog din Oradea s-au lăsat cu o captură serioasă: au fost confiscate aproape 1 kilogram de droguri, peste 100.000 lei, iar 9 persoane au fost reţinute. Dintre acestea, 5 au fost arestate preventiv, iar 4 se află sub control judiciar, acuzate de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată. 

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Poliţia Bihor şi Biroul de presă al DIICOT, în urma a 18 percheziţii domiciliare derulate în Oradea şi în alte localităţi din Bihor au fost ridicate aproximativ 300 grame de rezină de canabis și canabis, 300 grame 3-CMC, peste 280 grame de 2-CMC, porționate în mai multe pungi ziplock, și 18 grame 4CPD, acestea din urmă fiind substanţe psihotrope cunoscute sub denumirea de cristal, piatră sau zăpadă. 

Totodată, anchetatorii au ridicat 85.300 lei, 2.500 lire sterline și 450 euro, telefoane mobile, obiecte purtătoare de urme de stupefiante, dar și alte mijloace de probă.

După finalizarea percheziţiilor, nouă persoane au fost conduse la sediul DIICOT Oradea, pentru audieri, iar în finalul interogatoriilor, toate au fost reţinute, pentru 24 de ore, sub acuzaţia - după caz - de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive. 

Ulterior, opt inculpaţi au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor i-a trimis după gratii, pentru câte 30 zile, pe 5 dintre ei. Între aceştia se numără şi Cristian Demian, acuzat de trafic de droguri de mare risc, fără drept, în formă continuată şi deţinere de droguri de mare risc fără drept, în vederea consumului propriu, și George Valentin Matea, inculpat pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, fără drept, în formă continuată.

Totodată, instanţa i-a plasat sub control judiciar pe Mircea Galu, inculpat pentru trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată, precum și pe Marius Romeo Budău și Vasile Alin Koteles, ambii acuzaţi de trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni cu produse psihoactive. Procurorii DIICOT au contestat măsura controlului judiciar în cazul acestora.

Tot joi, în cazul celui de-al nouălea inculpat, pe care nu l-au dus în fața judecătorilor, procurorii DIICOT Oradea au dispus direct măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bihor și al Jandarmeriei Bihor, iar suportul de specialitate pentru cele patru anchete, dar şi pentru percheziţiile şi supravegherea traficanţilor a fost asigurat de Serviciul Operaţiuni Speciale Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!