Subcomisarul Octavian Perţea, ofiţer în cadrul Biroului Rutier din Oradea şi vedetă pe internet, cu propriul canal de YouTube, a publicat o nouă înregistrare, în care le transmite fanilor săi "Pluguşorul poliţiştilor pensaţi".

Între altele, agentul face aluzii la faptul că ministrul Afacerilor de Interne, Lucian Bode, a fost implicat într-un accident, în 2020, în timp ce se odihnea pe bancheta din spate a maşinii de serviciu.

"S-a sculat mai an / bădica Lucian / Și a trecut la fapte / Direct de pe bancheta din spate. / S-a uitat în zări / Și ne-a dat dotări. / Dotări cu de toate / La fel ca în state, / Doar că, din păcate, / Nu ca în statele civilizate. / Nu spun că trăim vremuri grele, / Dar ne e dor de geaca de piele (aluzie la fostul ministru de interne, Marcel Vela - n.r.) / Ia mai mânaţi măi flăcăi / Să se audă la Bucureşti, măi!", a spus poliţistul rutier în "Pluguşorul poliţistului pensat".

Poliţistul-vlogger aminteşte apoi, într-o notă ironică, și de incidentul în care un agent din Bucureşti a fost prins că a mers, în timpul serviciului, la un salon de cosmetică, unde era programat la pensat.

"Iarna-i grea, omătu-i mare, / Când nu se aruncă cu sare. / Şi ne e frig la picioare / După trei ore de dirijare. / Dar din intersecţie am plecat / Că eram programat la pensat. / Declaraţii, măşti, certificate / Ia mai lăsaţi-ne, frate, / Că deja ne este dor / Să dăm amenzi pentru alcool", a mai zis Perţea.

În continuare, acesta a vorbit și despre munca de poliţist, dar și despre provocările din teren.

"Anul se înnoieşte, / Iar benzina se scumpeşte! / Măcar o veste s-a dat: / Punctul amendă iar s-a plafonat. / Veste bună ca şi ieri, / Doar pentru bombardieri! / De urat aş mai ura / Dar îmi expiră declaraţia. / (...) Ia mai mânaţi măi flăcăi / Și sunaţi din zurgălăi / Să se audă în munţi şi văi. / La anul şi la mulţi ani!", a încheiat agentul pluguşorul.