Angajații Companiei Naționale Poșta Română au declanșat greva generală, din cauza salariilor prea mici, în timp ce conducerea companiei susține că a făcut tot ce este necesar pentru a evita conflictul și asigură că pensionarii își vor primi drepturile bănești la timp, până la jumătatea lunii.

În Bihor este vorba despre 581 de angajați, însă reprezentanții companiei nu au transmis dacă au încetat cu toții activitatea sau există și angajați care continuă lucrul.

„Escaladarea conflictului este artificială”

Sindicatul Lucrătorilor Poștali a informat oficial conducerea Companiei Naţionale „Poşta Română” că luni, 1 aprilie, declanşează conflictul colectiv de muncă sub forma unei greve generale.

Motivul invocat de sindicaliști este nivelul prea scăzut al salariilor. Potrivit unui răspuns transmis BIHOREANULUI, de către departamentul de comunicare al CNPR în urmă cu două săptămâni, când lucrătorii Poștei au făcut o grevă de avertisment, în luna ianuarie a acestui an salariul mediu brut era în această companie de 5.000 lei brut.

Într-o reacție la declanșarea grevei generale, CNPR a susținut, luni dimineață, că „escaladarea conflictului de muncă este una artificială, iar Compania Naţională Poşta Română a luat toate măsurile pentru depăşirea acestuia”, asigurând cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Poștei că „nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie”, prin urmare „toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie”.

Poșta Română: 80% dintre salariați își vor îndeplini atribuțiile

De asemenea, CNPR susține că „majoritatea covârşitoare, de peste 80% dintre salariaţi, îşi va îndeplini atribuţiile de serviciu” și că „la conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajaţii Companiei”.

În ce privește situația din județul Bihor, unde Poșta are 581 de angajați, reprezentanții Companiei nu au răspuns, până la această oră, câți au intrat în grevă generală și câți continuă lucrul.

De altfel, CNPR și-a făcut în ultimii ani un obicei din a se prezenta ca o instituție opacă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!